Technische kenmerken

Het PVC-Galeco systeem wordt uit ongeplasticeerd polyvinyl chloride gemaakt. De duurzame kwaliteit van het materiaal, de weerstand tegen mechanische beschadigingen, uitzetten en buigen, 100% weerstand tegen roest – verzekeren een lang functioneren van het systeem.

In 2008 werd het PVC-Galeco systeem verbeterd door de vernieuwde en moderne gesloten CO-EXTRUSIE technologie. De esthetische uitvoering, de hogere weerstand tegen verkleuring, de veelheid aan afmetingen maken het systeem uiterst geschikt voor elke soort gebouwen. Het systeem onderscheidt zich van andere systemen door goten met een innovatieve vorm waarbij de rand van de goot naar binnen gebogen is. Deze oplossing beschermt zelfs bij zware neerslag tegen het overlopen van de goot. Alle elementen van het systeem zijn zeer precies op elkaar afgestemd zodat het systeem jarenlang probleemloos kan dienen. De koppelstukken die de goten met elkaar verbinden en de afvoerbuizen hebben speciale zijhouders waarmee het systeem direct op de voorplank gemonteerd wordt. Hierdoor is het systeem zeer stabiel. Ook het risico op lekken komt nauwelijks voor omdat de goot na de montage het enige verplaatsbare element blijft. Om de montage makkelijk te maken, worden op de hoeken en koppelstukken montagelijnen aangebracht. Door middel hiervan wordt aangeduid waar de goot, bij montage in diverse omgevingstemperaturen, aangesloten moet worden. Het PVC-Galeco systeem wordt op speciale verticaal instelbare en verstevigde haken gemonteerd. Deze haak werd ontworpen naar aanleiding van de bevraging bij gebruikers en aannemingsbedrijven.

PVC-Galeco systemen kunnen ook na het leggen van het dak gemonteerd worden. Daardoor kan men beschadigingen van het dakgotensysteem door vallende dakpannen of gereedschappen vermijden. Bij correct onderhoud gaat het dakgotensysteem jaren mee. Galeco geeft daar een bijkomende schriftelijke producentwaarborg van 15 jaar op.

Materiaal

Voor de productie van deze goten en afvoerpijpen wordt (verhard) ongeplasticeerd polyvinyl chloride gebruikt. Dit is een product dat door middel van de polimerisatie van polyvinyl chloride verkregen wordt. Dit materiaal biedt een grote mechanische weerstand alsook weerstand tegen chemische en bijtende producten die zich opgelost in het regenwater bevinden. Dit product is niet brandbaar, het is roestwerend en resistent tegen biomaterialen en bacteriën. Dankzij diverse additieven is dit materiaal tevens bestand tegen UV-straling en kan in diverse kleurengamma's en glanssoorten geproduceerd worden.

Technologie

The long elements of the system are manufactured in coextrusion technology while shapes are produced in injection process. Internal layer, which is the profile core, within long elements is linked inseparably with external layer. This enables enhancing various parameters, such as mechanical strength in internal layer, UV-proofness in external layer, colour, and gloss.

Eigenschappen van het systeem

 1. De traditionele Europese goot heeft een halfronde vorm.
 2. Een kromme afwerking van gootranden aan de voor- en achterkant maken de goot steviger.
 3. Innovatieve vorm van de goot die zelfs bij zware neerslag tegen het overlopen van water beschermt. Door de binnenrand van de goot naar binnen te buigen, wordt ook doorsnede van de goot vergroot.
 4. De constructie is stabiel en biedt weerstand tegen het uitzetten bij hoge temperaturen. Door de koppelstukken en afvoerpijpen op de voorplank te monteren, krimpen of zetten enkel de afzonderlijke stukken van de goot uit en niet het systeem als zodanig.
 5. De afvoer van water is dicht door een speciaal ontworpen binnenprofiel zonder pakkingen.
 6. De montagelijnen die op de koppelstukken aangebracht zijn, laten precies zien hoe de goot – bij een diverse omgevingstemperatuur – gemonteerd moet worden.
 7. De waterdichtheid van het gehele systeem wordt bewerkstelligd door dichtingen van hoge kwaliteit. Hierdoor kan de goot goed met een koppelstuk verbonden worden en het systeem blijft lekvrij.
 8. Een brede keuzen haken. Voor elke situatie – afhankelijk van de voorkeur van de klant – hebben wij een geschikte haak.
 9. De beugels zijn aangepast aan treknagels van diverse lengte wat de montage van regengoten op de geïsoleerde buitenmuur gemakkelijk maakt.
 10. Hoeken met een afwijkende hoekgraad zijn beschikbaar. Het systeem kan hierdoor ook bij een ingewikkelde architectuur van het dak gebruikt worden.

Gebruiksvoorwaarden

 1. Esthetische uitvoering.
 2. Grote keuze in kleuren zodat voor elk soort dak een passend systeem kan worden gekozen.
 3. Duurzame kwaliteit van materiaal verzekert een langdurige functionaliteit.
 4. 15-jaar garantie.
 5. Hoge mechanische weerstand.
 6. Duurzaamheid van kleur.
 7. Stukken met de afmetingen 90/110/130/150 van de Galeco PVC systemen zien er hetzelfde uit, waardoor u de mogelijkheid heeft om deze op een dak-systeem van verschillende afmetingen te gebruiken, zonder afbreuk te doen aan de uniforme uitstraling.

Kleuren

Ral   Beschikbare kleuren Galeco PVC
      90/50 110/80 130/80 130/100 150/100 180/125
~ RAL 8007 C

reebruin

         
~ RAL 8019 V

grijsbruin

 
~ RAL 9010 W

wit

     
~ RAL 9005 B

zwart

  Black Black Black    
~ RAL 7038 G

agaatgrijs

        Light-grey  
~ RAL 7045 G

agaatgrijs

          Light-grey
~ RAL 3004 P

purperrood

      Dark red    
~ RAL 7021 A

zwartgrijs

  Graphite Graphite Graphite  
~ RAL 8017 K chocoladebruin   Chocolate bronze Chocolate bronze Chocolate bronze