Technische kenmerken

Galeco STAAL- systeem wordt van hoog kwalitatieve gecoated staal gemaakt. Vier beschermlagen worden hierbij gebruikt: zink, passieve laag, grondlaag en organische coating. De enige op de markt compleet beschermsysteem van de dakgoten en afvoerpijpen: met folie bedekt, een interne pijpnaad garandeert  een hoge esthetiek en geen krassen.

Een unieke vorm van de Galeco-goot met naar binnen gebogen rand is het kenmerk waardoor onze producten zich van andere onderscheiden. De Galeco-goot heeft een diep profiel (continentaal) waardoor haar efficiëntie hoger ligt dan bij de concurrentiële systemen die een zogenaamde Scandinavisch profiel gebruiken. Het Galeco-systeem is het hoogst innovatief systeem waarin alle componenten met precisie doordacht zijn. Moderne brede koppelstukken met klemmen met vergrote dichtingsoppervlakte staan garant voor de stabiliteit van het systeem. Nieuwe hoekstukken met klemmen integreren het veel gebruikte systeem met dichtingen en met een moderne oplossing waarin voor klemmen wordt gekozen. Door het aantal koppelstukken te beperken, wordt de kostprijs van het systeem aanzienlijk lager. De goot wordt direct op de hoek op eenvoudige en snelle wijze gemonteerd. Bij de montage worden eerst de haken gemonteerd en pas na het aanbrengen van de dakbedekking, worden de goten geïnstalleerd. Dankzij deze volgorde kan de gebruiker er zeker van zijn dat de goten niet door vallende dakpannen of gereedschappen beschadigd worden.

Galeco STAL (Staal)-systeem wordt in negen beschikbare kleuren geleverd: reebruin, chocoladebruin, grijsbruin, baksteen rood, purperrood, zwartgrijs, donkergroen, wit en gitzzwart.

Materiaal

Galeco STAL (STAAL) – systeem wordt van hoog kwalitatieve gecoated staal gemaakt. Hoge duurzaamheid van de plaatstaal wordt bereikt door de toepassing van vier beschermlagen die het product tegen de werking van negatieve weersomstandigheden beveiligen. De dikte van de stalenkern is 0,6 mm. De kern wordt aan beide kanten verzinkt, van een passieve deklaag voorzien en tot slot met een esthetisch afgewerkte beschermlaag bedekt.

 

Compleet beschermsysteem

Galeco heeft als eerste op de markt een compleet beschermsysteem voor stalengoten en –pijpen ontwikkeld.

Een component van dit systeem is een beschermfolie op de afvoerbuizen en goten die deze elementen bij opslag en vervoer beschermt. Dankzij dit systeem worden de lange elementen van het systeem zonder een kras gemonteerd.

Mettertijd verdwijnt de folie. De naad van de afvoerpijp bevindt zich binnen in de buis waardoor de buizen niet tegen elkaar kunnen wrijven en de risico van krassen bij opslag en vervoer wordt daardoor tot minimum beperkt. De folie wordt direct voor het montage van het Galeco-STAAL systeem verwijderd zodat er onbeschadigd en esthetisch afgewerkt systeem van regengoten op het dak verschijnt.

Eigenschappen van het systeem

 1. Diep profiel van de goot (zogenaamde continentaal).
 2. Door de binnenrand van de goot naar binnen te buigen, wordt de doorsnede van de goot vergroot en wordt de goot zelfs bij zware neerslag tegen het overlopen van water beschermt.
 3. Systeem met dichtingen.
 4. Brede koppelstukken met klemmen die de stabiliteit van het systeem vergroten.
 5. Hoekstukken met dichtingen maken het toepassen van koppelstukken voor regengoten overbodig.
 6. Dichtingen gemaakt van elastisch, verend en slijtage bestendig materiaal.
 7. Universele afdekstukken met dichtingen en click-systeem.
 8. Rijkste kleurenpallet voor stalensystemen met coating op de markt.
 9. Hoeken van afwijkende hoekgraad zijn beschikbaar. Het systeem kan hierdoor ook bij ingewikkeld architectuur van het dak gebruikt worden.

Gebruiksvoorwaarden

 1. Esthetische uitvoering.
 2. Hoge mechanische weerstand.
 3. Weerstand tegen temperatuurverschillen.
 4. 35 jaar garantie.
 5. Hoogste kwaliteit van staal.
 6. Speciaal geprofileerde haak met een hoge bestendigheid tegen belasting.

Kleuren

Ral   Beschikbare kleuren Galeco Stal
      120/90 135/90 135/100 150/100 150/120
~ RAL 8004 D

Koperbruin

Brick Brick Brick    
~ RAL 8019 V Grijsbruin Brown Brown Brown Brown Brown
~ RAL 8017 E

Chocoladebruin

Chocolate bronze Chocolate bronze Chocolate bronze    
  H

Koper

  Copper      
~ RAL 9003 W

Signaalwit

White      
~ RAL 9005 B

Gitzwart

Black Black Black    
~ RAL 3009 R

Oxyderood

Dark red Dark red Dark red    
~ RAL 7015 A Leigrijs Graphite  
~ RAL 6020 Z Chroomoxydegroen   Dark green